Heenvliet ontvangt Sinterklaas

Op de Markt werd Sinterklaas hartelijk ontvangen door wethouder Igor Bal en ‘nachtburgemeester’ Scholte van Heenvliet. De Sint vertelde hen, dat hij een lastige reis had gehad vanuit Spanje dit jaar: Amerigo, jarenlang het trouwe paard van Sinterklaas is met pensioen en Ozosnel, het nieuwe paard, durfde niet over water te reizen. Sinterklaas was dus voor het eerst naar ons land gereisd per trein. Gelukkig heeft hij Heenvliet goed kunnen vinden en vanaf de trekker goed de schoentjes van de kinderen zien staan, zodat die gevuld kunnen worden met lekkers en schoencadeautjes.

Een Zwarte Piet kreeg ook nog een standje van Sinterklaas, omdat hij wethouder Bal een nepcadeautje gaf. Na de uitbrander van de Sint kreeg de wethouder dan toch nog een èchte chocoladeletter en ging het gezelschap in optocht door het dorp onder muzikale begeleiding van de Kruidnootjes.

’s Middags was er in sporthal Kam Lung nog een groot feest voor de kinderen.


Sjoerd Noordenbos is al 25 jaar hulpsinterklaas in Heenvliet. Elk jaar zorgt hij er samen met de vrijwilligers van OVS Heenvliet voor dat de kinderen uit het dorp een onvergetelijke intocht en feestmiddag kunnen beleven met Sinterklaas en de pieten. Hij bezoekt als hulpsinterklaas ook altijd basisschool de Tweespan, de bejaardensoos en het boodschappencentrum in Heenvliet. Sjoerd heeft hiervoor vandaag een Nissewaardpenning ontvangen. Foort van Oosten – burgemeester reikte de penning aan hem uit na de feestelijke Sinterklaas feestmiddag.
Sjoerd stopt nu met zijn werk als hulpsinterklaas om vanaf volgend jaar met zijn 3 kleinkinderen naar de echte Sinterklaas te gaan kijken.

Zie ook https://peterheine.nl/

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Skip to content