Voor een Volwaardig Ziekenhuis op Voorne-Putten – deel 1

Voor het stadhuis in Rotterdam was er een samenkomst voor het overhandigen van de handtekeningenactie ´Voor een Volwaardig Ziekenhuis op Voorne-Putten` aan de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.
Voorafgaand gaf de voorzitter van de Stichting Acute Zorg VPR Willem Heijdacker een overzicht van de situatie sinds 2015 tot heden.
Van de overhandiging van de handtekeningenactie en de toespraak tijdens de vergadering van de VRR worden aparte video´s gemaakt.ie ook https://www.stichtingacutezorgvpr.nl

Waarom deze demonstratie?
– Ter ondersteuning van de voorzitter van de Stichting Acute Zorg VPR, Willem Heijdacker, die vanaf 14.00 uur in de bestuursvergadering van alle 15 burgemeesters van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, een toelichting zal geven op de door hen gegeven reactie n.a.v. de 5de Brandbrief Acute Zorg van de Stichting.
– De burgemeesters hebben zelf ook aangegeven voor een betere acute zorg in de regio te zijn. Het ontbreekt hen alleen aan tools om dit te kunnen realiseren.
– Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te overtuigen dat, concentreren van acute zorg in de grote steden alleen voor traumatische acute zorg realistisch is. Voor de overige 80% moeten er dicht bij huis voldoende volwaardige acute zorg voorzieningen zijn.

Tijdens de demonstratie zal Willem Heijdacker de aanwezigen toespreken en uitleggen wat er zou moeten gebeuren om een verbeterde acute zorg te realiseren.

 


Dit vind je misschien ook leuk

Scroll naar boven
Skip to content